„Rulota de la sat”
Una dintre locațiile emblematice ale satului Comorâște cum cobori spre Dunăre este, la drumul mare, rulota de gastronomie de tip fast food numită Rulota de la sat. După ce a fost plecat mai mulți ani în Germania, băiatul familiei a decis că nu merită să mai rămână acolo, astfel că s-a întors acasă și și-a deschis propria afacere. După o perioadă intermediară în care a mai lucrat și în Timișoara, acesta a folosit experiența dobândită și a, alături de rulotă, a amenajat și o terasă unde trecătorii, dar și localnicii, pot găsi diferite produse din bucătăria internațională.












Adver Soft Consult S.R.L.
Langoșerie Biled
Familia Gavriluță, cu o experiență de 12 ani în arta preparării langoșilor, continuă să aducă bucurie clienților prin produse autentice și gustoase. După ce au avut mai multe puncte de lucru în Timișoara, acum 2 ani au decis să își deschidă afacerea în Biled, locul pe care îl numesc acasă.
În fiecare dimineață, de la ora 6, îi găsiți pregătiți să vă încânte cu langoși calzi, făcuți după o rețetă tradițională, din ingrediente simple și naturale: făină, apă, drojdie, sare și un strop de zahăr pentru a ajuta fermentarea aluatului. Rezultatul este un langoș pufos și savuros, care poate fi servit simplu, cu brânză și mărar, cu șuncă sau acompaniat de un mujdei aromat.
Pe lângă langoși, din oferta lor nu lipsesc delicioasele plăcinte pe plită, preparate cu umpluturi variate: brânză și mărar, cartofi, carne sau varză. Fiecare produs reflectă pasiunea pentru gustul autentic și respectul pentru tradiție.
Amabili și serviabili, soții Gavriluță sunt un exemplu de familie activă și dedicată, care înțelege importanța implicării în viața economică locală, oferind nu doar produse de calitate, ci și un sprijin pentru comunitate și generațiile viitoare.








Alegria a la Denis & T.D.N. S.R.L.
Fast-food. Pizzerie
În centrul localității Pesac, pizzeria lui Dorin Dumitru te așteaptă cu o selecție delicioasă de pizza, apreciată de localnici. Printre sortimentele oferite se numără clasicul Margherita, pizza Capricciosa, Prosciutto e Funghi, și multe altele, fiecare pregătită cu ingrediente proaspete și de calitate.
Pe lângă pizza, pizzeria oferă și băuturi alcoolice și non-alcoolice, sucuri răcoritoare și înghețată, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Locația dispune de 20 de locuri în interior și o terasă acoperită cu o capacitate de 12 locuri, oferind un spațiu confortabil pentru a te bucura de o masă alături de prieteni.
Activitatea în localitate se animă după -amiaza, așa că pizzeria este deschisă începând cu orele 18:00, când și tinerii vin să savureze o pizza sau să servească o cafea cu prietenii. Astfel, pizzeria este un spațiu de socializare, apreciat pentru atmosfera relaxantă pe care o oferă.






Ar-Triumph S.R.L.
Empire Steak
Radu Lupășel este unul dintre acei bucătari care își lasă amprenta asupra fiecărui preparat pe care îl creează. Originar din zona de vest a României, Radu a lucrat mulți ani în restaurante din Timișoara, unde și-a rafinat abilitățile culinare și a devenit un nume cunoscut în comunitatea gastronomică. După o perioadă petrecută în bucătării de top, a decis să-și urmeze propriul drum și a deschis o rulotă culinară în centrul localității Periam, unde servește preparate simple, dar pline de savoare.
De-a lungul carierei sale, Radu Lupășel a câștigat numeroase concursuri culinare, printre care Medalia de Aur pentru Specialități din pește din Marea Neagră, la un eveniment de renume organizat în Constanța. De asemenea, în 2018, a câștigat competiția de paste de la Sibiu, un premiu care confirmă că Radu Lupășel, nu doar gătește bine, dar o face cu multă pasiune și atenție la detalii. Pe lângă aceste realizări, Radu este deseori invitat să pregătească meniuri pentru evenimente speciale, sub contract de exclusivitate, așa cum a fost cel de la Crama Thesaurus din Buziaș.
După mulți ani în bucătării mari, Radu a vrut să fie mai aproape de oameni și să aibă libertatea de a crea după propriul său stil. Așa a apărut rulota sa, unde servește preparate apreciate pentru gustul lor autentic: burgeri de vită, de pui, cheese burgeri, aripioare picante de pui și coaste gătite încet, la smoker, pentru o savoare unică. În plus, oferă salate și garnituri gustoase, cum ar fi cartofii zdrobiți cu parmezan și ceapă verde, care completează perfect meniul său.
Ceea ce diferențiază bucătăria lui Radu este modul în care combină simplitatea cu atenția la detalii. În meniul său, nu vei găsi preparate sofisticate, dar fiecare ingredient este ales cu grijă, iar tehnica este impecabilă. Coastele gătite încet sau burgerii suculenți sunt dovada că, uneori, mâncarea bună nu trebuie să fie complicată, ci doar bine făcută.
Radu face parte și din Asociația Culturală Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.), cea mai mare organizație gastronomică din țară. Aceasta nu doar că promovează bucătăria românească, dar și sprijină formarea tinerelor talente și participarea la competiții internaționale.
Radu Lupășel nu își propune să fie extravagant, ci să ofere mâncare care să vorbească direct despre pasiunea și munca lui. În rulotă, totul este despre gust, autenticitate și bucuria de a împărtăși o masă bună. A devenit un punct de atracție pentru localnici și nu numai, iar fiecare vizită la rulota lui promite o experiență culinară care combină simplitatea și rafinamentul într-un mod natural.
Pentru cei care își doresc să descopere gustul adevărat al unui preparat bine făcut, Radu Lupășel este bucătarul care nu dezamăgește. Fie că te bucuri de un burger suculent sau de coastele sale gătite încet, fiecare mușcătură spune o poveste despre experiența, pasiunea și dedicarea sa.












Atelierul de gust
„Atelierul de Gust” este o locație pe care nu poți să o ratezi dacă ajungi în Voiteg. Situată pe drumul principal de trecere prin localitate, locația te îmbie să poftești înăuntru, iar produsele găsite aici te cuceresc imediat. Realizate la fața locului, prăjiturile și alte produse din meniu conțin ingrediente locale și sunt pregătite pe loc de echipa de tineri care fac parte din fundația Misiunea Kwasizabantu. În bistro au loc permanent diferite activități care adună la un loc și membrii comunității locale.






Bar – pizzerie „Acasă”
Întors de la Timișoara în Gătaia, locul unde trăiau bunicii săi, Raul Dan Crăciun s-a implicat câțiva ani în politica locală, după care s-a retras și a decis să își completezse veniturile deschizându-și un cafe bar. Și nu orice cafe bar ci unul făcut pe gustul său și în care clienții să se simtă ca acasă atunci când intră. Pereți întregi cu aparate foto vechi, ceasuri sau radiouri te introduc într-o atmosferă caldă și intimă, în timp ce poți servi ceaiuri sau cafele.








Bikmania Brothers S.R.L.
Bikmania este locul perfect pentru a petrece timpul liber și pentru a savura preparate delicioase. Acest restaurant oferă un meniu diversificat, care include: meniul zilei, cu preparate tradiționale românești: ciorbe și feluri principale pe bază de carne la grătar, acompaniate de garnituri delicioase; meniuri fast-food, pentru cei care preferă mâncăruri rapide și gustoase; diverse sortimente de pizza, perfecte pentru toate gusturile.
Pe lângă restaurant, Bikmania pune la dispoziție și o piscină ideală pentru zilele călduroase de vară. Facilitațile oferite pentru zona de piscină sunt topoganele gonflabile pentru copii, asigurând distracție și siguranță; o zonă verde amenajată, perfectă pentru relaxare; terasa cu umbrele unde părinții pot savura cocktailuri sau alte băuturi răcoritoare și o zonă de șezlonguri pentru un bronz perfect și momente de relaxare.
Restaurantul Bikmania are o capacitate de 100 de locuri, fiind ideal pentru găzduirea unor evenimente festive, cum ar fi: nunți, botezuri, aniversări onomastice.






Cafe-Bistro „Vin la cafea”
După ce și-a văzut de mică părinții implicați în afaceri locale, Larisa Oance și-a dorit să facă altceva în comunitatea în care locuiește și a decis ca, în spațiul unde aveau înainte o alimentară locală, să deschidă un mic cafe-bar. Și nu orice cafe-bar, pentru că spațiul este complet personalizat cu obiecte originale, dar și cu picturi realizate chiar de ea. Lucruri adunate de la brocante din Franța – unde a lucrat mama ei -, piese de lemn sculptate chiar de un unchi, și alte obiecte fac din spațiul cafenelei unul în care să îți dorești să intri, dacă trei prin Doclin. Ca plus, alături de sucuri și cafea poți servi prăjituri locale făcute de o patiserie din apropiere.














Club BKL Residence
Deschis în 2015 pe fosta grădină a unei fabrici, Restaurantul BKL reprezintă, de fapt, un conglomerat de servicii pe care Gabriel Florea le oferă locuitorilor orașului Deta și celor din împrejurimi. O sală de fitness, piscină, sală de restaurant și gelaterie formează, în fapt, locul cunoscut La Becali. Dacă sala de fitnesa și cafeneaua au fost deschide inițial pentru că orașul nu avea astfel de oferte, piscina a urmat apoi ca o completare, iar pizzeria a adus clienților de la piscină, serviciile de masă dorite.
Cofetăria Carmencita SRL
Cu o experiență de 8 ani în domeniul cofetărieie și al patiseriei practicate la Timișoara, inspirată și dornică să își exprime ideile, Carmen Ciubotaru și-a adunat curajul și a participat la o ediție a concursului național Chef la cuțite. Experiența de acolo a motivat-o să își deschidă propria afacere. Astfel, aceasta a renunțat la jobul de la Timișoara, a închiriat spațiul unei foste cofetării din Gătaia și...a început. La nici opt luni de la deschidere, Cofetăria Carmencita este deja cunoscută atât localnicilor, cât și sătenilor din împrejurimi, care vin să cumpere prăjituri tradiționale, cozonaci sau să petreacă timp plăcut la o cafea în cofetărie.













