Gottlob de cumparat

De cumpărat în Gottlob

Boldica Robert-Alin Îi

BOLDICA ROBERT ALIN ÎI


Robert Boldica, absolvent al Facultății de Agricultură din Timișoara, specializarea Măsurători Terestre și Cadastru, este un inginer devotat atât domeniului topografiei, cât și lucrărilor agricole. Împărțindu-și activitatea între cele două domenii, Robert reușește, să combine cunoștințele academice cu experiența practică, pentru a dezvolta o abordare integrată a lucrărilor agricole și topografice.
Sprijinit de tatăl său, Robert cultivă pepeni verzi și pepeni galbeni pe o suprafață totală de 2 hectare, împărțită astfel: 1,5 hectare pentru pepeni verzi și 0,5 hectare pentru pepeni galbeni. În fața provocărilor climatice, investesc resurse semnificative în tehnologii avansate și practici agricole durabile. Aceasta include: sisteme de irigare prin picurare pentru a optimiza utilizarea apei și a asigura hidratarea optimă a culturilor; plantarea de răsaduri rezistente la dăunători pentru a reduce pierderile și a maximiza producția;
realizarea de lucrări agricole periodice pentru a menține sănătatea solului și a plantelor.
Soiurile cultivate de Robert sunt recunoscute pentru productivitatea lor ridicată și calitatea superioară: Topgun F1 și Mirsini F1. Sunt soiuri de pepeni verzi care oferă producții mari la hectar.
Pepeni Galbeni, varietăți cu miez portocaliu, zemos și foarte apreciat pe piață.
Producția de pepeni este comercializată în localitatea Gottlob și în punctele de vânzare autorizate din Timișoara, Oradea, Arad. De asemenea, pepenii sunt disponibili în rețelele de supermarketuri Profi și Remarkt.
Pe lângă pepeni, familia Boldica cultivă și alte legume, precum vinete, varză și dovleac plăcintar, demonstrând astfel un angajament ferm pentru diversificarea producției agricole și asigurarea unui portofoliu variat de produse.

Bodnar Anamaria ÎI

BODNAR ANAMARIA ÎI

Anamaria Bodnar a moștenit din familie interesul pentru cultivarea legumelor. Cultivă roșii, castraveți, fasole, varză, conopidă, cartofi, ceapă, și legume pentru frunze: pătrunjel, mărar, leuștean în mai multe solarii care cumulează o suprafață de 0,4 hectare. În câmp cultivă alte două hectare de legume.
Recolta așteptată este de 5000 de kilograme de roșii din solarii, 3000 de kilograme de castraveți, 3000 de kilograme de varză. Clienții se pot bucura de prospețimea legumelor sale și le pot achiziționa în fiecare săptămână din cele trei piețe în care le comercializează : marți la Recaș, sâmbătă la Buziaș și duminică la Deta. Pentru comenzi mai mari de varză, realizează și livrări la domiciliu.

Comîrlău Nicolae ÎI

COMÎRLĂU NICOLAE ÎI

Dacă ajungi în localitatea Vizejdia, nu poți să nu te opești la Nicolae Comîrlău, legumicultor, care cultivă o suprafață de 2,3 de hectare de legume, atât în solarii cât și în câmp deschis. Solariile sunt impresionante prin mărime, diversitatea legumelor cultivate și precizia matematică cu care au fost plantate răsadurile. Pentru anul 2024 a cultivat 0, 05 hectare de mărar, 0,05 hectare de pătrunjel, 0,15 hectare de ardei gras rotund, 0, 10 hectare de varză, 0,25 hectare de țelină, adică 18.000 de plante, 0,10 hectare de roșii din hibrizi F1, adică 3.300 de plante. În câmp cultivă varză, conopidă, dovleac plăcintar și fasole verde.
O astfel de exploatație agricolă implică multă muncă, dedicare, puține zile libere, dar și o recoltă frumoasă, pe care o valorifică în Piața de Gros din Timișoara. Este așteptată o producție de 10 tone de roșii, 15 tone de varză, 1000 de snopi de ”frunze” (pătrunjel, mărar), care înseamnă 10.000 de legături săptămânal. Astfel își calculează producția legumicultorul Nicolae Comîrlău, care crede în viitorul agriculturii din țara noastră.

Dumitru Muraru, apicultor

DUMITRU MURARU, apicultor

Dumitru Muraru este pasionat de apicultură din copilărie. Își împarte timpul între stupină și pasiunea sa de colecționar de monezi. În prezent deține 10 stupi, deoarece iarna anului 2023 a adus schimbări climatice care au afectat stupina, reducând considerabil numărul familiilor de albine.
Mierea colectată este de rapiță, salcâm, dacă nu sunt ploi abundente, floarea-soarelui, și polifloră. De la o familie puternică colectează 20 de kilograme de miere din trei extracții într-un an, în funcție și de anotimp, vreme.
Dumitru Muraru își vinde mierea în sat, ocazional la Festivalul Lubeniței care se organizează anual în Gottlob. Locuitorii din Gottlob care merg la muncă în străinătate, nu pleacă fără să pună în bagajul lor și un borcan de miere, cumpărat de la Dumitru Muraru.

I Fresh Gottlob SRL

I FRESH GOTTLOB S.R.L

I Fresh Gottlob SRL este o afacere de familie care se ocupă cu prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor. În 2020 firma a accesat o finanțare europeană prin programul POCU, prin care au fost achiziționate echipamente, respectiv o linie de procesare. Zilnic sunt procesați între 700 -1000 de kilograme de cartofi. După parcurgerea întregului proces tehnologic (curățare, inspecție, spălare, uscare, cântărire, ambalare în pungi, vidare, etichetare), marfa este depozitată în camera frigorifică la o temperatură de 3-4 grade celsius.
Termenul de valabilitate a produselor vidate este de 5 zile, oferind astfel garanția păstrării calității. Varza este un alt produs care se toacă, se videază și se ambalează în scopul comercializării.
Fructele și legumele sunt achiziționate atât de la micii producători locali, cât și de la furnizori mai mari. Acestea sunt comercializate către HORECA, fie în stare neprocersată, fresh, fie procesate (feliate, tocate sau sub formă de suc). O medie de 150 de kg de fructe, respectiv mere, portocale, banane, zmeură, mure afine, ajung zilnic către clienții finali din Timișoara, Sânnicolau Mare, sau din împrejurimi.

Liga Nicoleta, crescător de animale

LIGA NICOLETA, crescător de animale (bovine și porcine)

Viața de crescător de animale nu este ușoară, dar pentru Nicoleta Liga satisfacția de a lucra în armonie cu natura și de a contribui la bunăstarea comunității sale face ca fiecare zi să fie plină de sens. Își iubește animalele, care au fiecare un nume. Crește vaci de lapte rasa Bălțata Românească, viței, porci din rasa Mangaliță și Petrean. Îngrijește un efectiv de 27 de capete de animale. Hrana animalelor se bazează pe fân, iarbă, furaje combinate de cereale.
Animalele sunt sacrificare pentru comercializare în abator, iar carnea obținută este vândută pe bază de precomandă. Pentru produsele sale există în permanență o listă anunțată de cumpărători, care apreciază calitatea acestora.

Maria Leonte

MARIA LEONTE, meșteră țesătoare

Maria Leonte, la cei 77 de ani, nu a pierdut meșteșugul tradițional al țesutului. Produsele pe care le realizează sunt covoare țesute din lână în două ițe, scoarțe de perete, preșuri din resturi de materiale reciclate. Lucrează și acum la războiul de țesut orizontal, în special iarna când nu este de lucru prin curtea gospodăriei.
Născută în Moldova, parte din covoarele sale păstrează modelele și cromatica specifice zonei Moldovei, dar și modele din Banat, în registre geometrice. Folosește pigmenți naturali pentru vopsirea lânei, pe bază de plante. În 2004 s-a așezat cu familia în satul Vizejdia, comuna Gottlob, unde a continuat să lucreze. Toate produsele pe care le realizează le dăruiește celor trei copii și 8 nepoți ai săi, ca zeste. Maria Leonte este un om optimist, harnic, neobosită în treburile gospodăriei și o țesătoare iscusită, dispusă să învețe și pe alții meșteșugul țesutului, în special pe tinerele din Vizejdia.

Nacu V. Nicolae Gheorghe ÎI

NACU V. NICOLAE GHEORGHE ÎI

Nicolae Nacu consideră că a fi apicultor nu este o meserie, este o pasiune care poate fi practicată în paralel cu alte activități. Cu toate acestea, trebuie să fi o persoană dedicată, un bun cunoscător al albinelor, al comportamentului pe care îl au, al modului de îngrijire, principalele metode și reguli pentru păstrarea albinelor, tehnologia insectelor care iernează; să îți placă să lucrezi în aer liber și să fi îndemânatic în munca manuală, ca să poți face rame, repara echipamente, izola stupi ș.a.
Toate acest calități și cunoștințe le are Nicolae Nacu, care deține o stupină cu 120 de stupi. Mierea pe care o culege și extrage de la albine este miere polifloră și de rapiță.
Pentru a obține și alte sortimente de miere, organizează stupăritul pastoral, mutarea stupilor în alte zone melifere, acolo unde sunt perioade de înflorire.
De la cei 120 de stupi, apicultorul obține 1000 de kilograme de miere pe an. Întreaga cantitate este vândută engross la Blaj, la un centru de colectare, dar păstrează și mici cantități pentru a-i îndulcii și pe cei locali, care doresc să beneficieze de calitățile terapeutice ale produselor sale.

Popa Paula Iosana ÎI

POPA PAULA IOSANA ÎI

Paula Popa este o tânără fermieră care dorește să-și crească afacerea în sectorul agricol. În 2020 a accesat programul ” Tânărul Fermier” obtinând o finanțare de 40 000 de euro pentru înființarea culturilor de legume și pepeni. Cultivă în solarii roșii, ardei, gogoșari, iar în câmp, pepeni galbeni și verzi. Recolta de ardei pe tot anul îi poate aduce o producție de 1tonă la hectar, iar de pe o suprafață de 0,12 hectare de solarii cu roșii se pot obține 5 tone de roșii.
Pentru cultura de lubeniță, Paula Popa pregătește mai întâi în solarii etapa de altoire, aclimatizare și călire a răsadurilor de lubeniță, după care, cele 3000 de fire sunt plantate în câmp. Membrii familiei sunt implicați în toate aspectele lucrative, oferindu-i sprijin necondiționat. Atât producția de legume, cât și cea de lubeniță sunt comercializate în magazine de tip mini-market, pe bază de comandă, în zone din Timișoara sau în localitățile învecinate.

Cerba Cristina Îi

CRISTINA CERBA ÎI

Cristina Cerba cultivă o suprafață de 14 hectare de teren agricol. O bună parte din această suprafață este dedicată culturilor de pepeni verzi și pepeni galbeni. Soiurile hibride, Topgun F1, Mirsini F1 și Arashan F1 sunt cele selectate pentru cultura de pepeni verzi, iar pentru pepenii galbeni s-a axat pe soiul Jucar F1. Culturile de legume pe care le exploatează sunt cele de ceapă și cele de dovleac plăcintar.


Wambach Jonas-Paul PFA

WAMBACH JONAS -PAUL PFA

Jonas Wambach, un tânăr inginer agronom, a fost pasionat de agricultură încă din copilărie. Sub îndrumarea tatălui său, Jonas a învățat că pentru a obține culturi profitabile este nevoie de muncă intensă, cercetare amănunțită și investiții semnificative. Expunerea timpurie la complexitățile agriculturii l-a învățat pe Jonas că succesul în acest domeniu nu înseamnă doar plantare și recoltare, ci implică o înțelegere cuprinzătoare a managementului culturilor și a practicilor durabile.
Jonas cultivă pepeni galbeni pe o suprafață de 0,7 hectare. Acești pepeni sunt cunoscuți pentru miezul lor portocaliu suculent și aromat. Soiul Raymond, în special, este foarte apreciat pe piață, cu fructe cântărind între 2-4 kilograme.
Pe o suprafață de 4 hectare, Jonas cultivă soiuri precum Topgun F1 și Mirsini F1. Topgun F1 oferă o producție medie de 45-60 tone pe hectar, cu fructe cântărind între 7-16 kilograme. Mirsini F1, pe de altă parte, oferă o producție medie de 35 tone pe hectar.
În plus față de pepeni, Jonas cultivă diverse legume, anul 2024 fiind favorabil culturii de varză. De asemenea, cultivă cereale ca porumb furajer și floarea-soarelui.
Pepenii pot fi cumpărați din punctele de lucru stradale autorizate din Timișoara.