De cumpărat în Iecea Mare
Bimbirică Emanuel, legumicultor
Activitatea familiei Bimbirică este concentrată pe două direcții: producerea de flori în solarii și cultivarea legumelor. Dețin 200 de metri pătrați de solarii și 1.800 de metri pătrați de grădină. Cei 17 ani petrecuți și munciți în Spania le-au oferit experiența unui trai sustenabil, prietenos cu mediul și orientat spre consumul de produse bio. Astfel de produse și-au dorit să cultive și să le ofere și clienților din România. Folosesc îngrășământ natural pentru îmbogățirea terenului cultivat, precum mranița și găinațul de pasăre.
Familia Bimbirică cultivă roșii, hibrizii Rila F1, Reyana F1, diverse soiuri de ardei, cartofi din sămânță din Covasna și Făgăraș, foarte gustoși și apreciați pe piața românească, ceapă verde și varză.
Florilor, Ramona Bimbirică le acordă multă atenție. Ea cultivă diverse specii de mușcate la ghiveci, cum ar fi mușcatele tiroleze, mușcatele curgătoare și parfumate, toate provenind din hibrizi olandezi.
Florile și legumele sunt comercializate atât din punctul de lucru, cât și în piața din Iecea Mare, în fiecare zi de vineri.
Pavelea Tănase, legumicultor
Ca producători de legume, membrii familiei Pavelea cultivă roșii, soiurile Rila F1, inimă de bou, soiuri românești și roșii roz. Pentru acestea își produc răsadurile din sămânță, în jur de 3.000 de fire. Pentru ardei s-au axat pe achiziția de răsaduri testate și productive, precum ardeii Kapia, gogoșarii și soiul Bianca. În cele trei solarii, a căror suprafață totală este de 2.700 de metri pătrați, mai cultivă castraveți, dovlecei și fasole verde. Legumele își găsesc cumpărători printre locuitorii din Iecea Mare, inclusiv în rândul angajaților Fabricii de înghețată din localitate, aceștia reprezentând un segment important de clienți.
Silași Cristina Mihaela ÎI
Cristina Silași deține o exploatație agricolă de 60 de hectare de teren. Are cultură mare de grâu, porumb, floarea -soarelui, soia și fasole. În 2017 a accesat o finanțare prin programul PNDR, ”Instalarea tânărului fermier”, urmată în 2022 de o finanțare pentru ”Achiziția de utilaje agricole de către Silași Cristina Mihaela Întreprindere Individuală”. Cerealele sunt comercializate en-gros către AMEROPA, iar pentru semințe cu valoare genetică ridicată, fertilizatori agricoli și îngrășământ de calitate sunt folosite produsele de la MERPANO.
Fintea Ghiță Claudiu, crescător de animale
Familia Fintea s-a ocupat mereu de creșterea animalelor, dar pentru tânărul Claudiu Ghiță, dorința de a porni pe cont propriu s-a manifestat în 2018, an în care a decis să se dezvolte în domeniul zootehnic. În ferma sa, crește porci, vaci, oi, gâște și rațe. Vițeii sunt crescuți fie pentru sacrificare la un abator autorizat, fie sunt comercializați vii, la fel ca mieii, către diverși furnizori. Efectivul fermei numără aproximativ 70 de vaci, 40 de porci și 800 de oi. Laptele de oaie colectat este vândut unui procesator din Brașov, pe bază de contract, respectând toate normele de calitate și testările prin analize. Claudiu Fintea poate asigura procesatorului o cantitate de 2.000 de litri de lapte, de două ori pe săptămână, ceea ce oferă continuitate și stabilitate pe piața producătorilor de lactate.
Fintea Maria ÎI
Cultivă o suprafață de 250 de hectare de teren cu porumb și floarea-soarelui, iar ca și cultură mică,
cultivă 150 de hectare de grâu, soia și fasole verde. Cerealele sunt comercializate en-gros către MERPANO, societate destinată comercializării produselor agricole, cu un portofoliu vast de clienți, cu focus major pentru fermierii din Vestul țării.
Ghițan Alin Î.I.
Tânărul fermier, Alin Ghițan, cultivă o suprafață de teren agricol de 93 de hectare, cu grâu, porumb și floarea-soarelui. Pentru întreaga activitate dispune de utilaje agricole performante, necesare pentru cultivarea și recoltarea plantelor, extrem de importante pentru a eficientiza activitatea și a crește productivitatea: de la tractoare, plug, disc, cultivator (grubber), combină de recoltat, până la tocătoare de resturi vegetale. Întreaga producție este comercializată en-gros către baza agricolă Biled, baza agricolă Cărpiniș sau AMEROPA. Alin Ghițan crede în viitorul agriculturii din România, cu implicarea tot mai mare a tinerilor fermieri.
Ghițan Abel, producător legume
- 0722808112
- Iecea Mare, nr. 371, cod poștal 307091, județul Timiș
- V - 8:00 -12:00 Piața Iecea Mare
Cultivă legume în solar pe o suprafață de 156 de metri pătrați, cu roșii, castraveți, fasole verde, cartofi, vinete, varză și conopidă. Pentru roșii, s-a oprit asupra soiului hibrid Rila F1, dar și a cunoscutelor soiuri românești, precum Lacrima Fecioarei, Inimă de Bou și Florina de Buzău. Legumele sunt comercializate în Piața Iecea Mare, în fiecare zi de vineri.
Mario Ghiță Fin S.R.L.
- 0769440532
- Iecea Mare, nr. 345, cod poștal 307091, județul Timiș
- L, M, MI, J, V, S - 7:00-22:00; D - 8:00-22:00
Mario Ghiță Fin S.R.L. oferă servicii de comercializare cu amănuntul a unei game foarte largi de produse. Cunoscut ca Magazin Mixt, acesta este foarte bine aprovizionat și situat central în localitate, ceea ce îl face ușor accesibil pentru cumpărători. De la produse de panificație, băuturi, produse din carne, mezeluri, lactate, fructe și legume, produse de igienă, de uz casnic, de curățenie, de grădină, la orice ai nevoie în viața de zi cu zi într-o gospodărie, toate acestea se găsesc la Magazinul Mixt. Cumpărătorii au ca opțiuni de plată, fie plata cu cardul, fie cash.