De mancat în Deta
Club BKL Residence
Deschis în 2015 pe fosta grădină a unei fabrici, Restaurantul BKL reprezintă, de fapt, un conglomerat de servicii pe care Gabriel Florea le oferă locuitorilor orașului Deta și celor din împrejurimi. O sală de fitness, piscină, sală de restaurant și gelaterie formează, în fapt, locul cunoscut La Becali. Dacă sala de fitnesa și cafeneaua au fost deschide inițial pentru că orașul nu avea astfel de oferte, piscina a urmat apoi ca o completare, iar pizzeria a adus clienților de la piscină, serviciile de masă dorite.
Mihaela Cucu PFA
Pizzeria reprezintă pentru Mihaela Cucu un vis devenit realitate. După ce a lucrat mulți ani în diferite restaurante din Deta, aceasta a visat să aibă propria sa locație, astfel că, în 2024 și-a făcut curaj și a deschis în Opatița, o locație unde prepară și servește clienților atât pizza și mâncare fast food, cât și meniul zilei. În plus, pentru diferite evenimente, aceasta prepară platouri, iar mâncarea poate fi servită la fața locului sau se livrează la domiciliu. Dacă ajungeți în Opatița, vă este recomandat să încercați și pizza casei, Pizza Mihaela.
Taverna “Lu Sale”
Povestea tavernei a început în 2017, atunci când Dalibor Varanic a deschis în Deta un ștrand, restaurantul fiind deschis un an mai târziu, din întâmplare și după o vizită pe care a făcut-o în țara vecină, Serbia, povestește acesta. Inspirat de ce a văzut acolo, acesta a venit acasă și a ales un design interior unic pentru restaurantul său, un design ce atrage și astăzi un număr mare de clienți. Faptul că a pus suflet în locația sa – după cum mărturisește – se vede încă de când intri în restaurantul care are 300 de locuri, în interior și exterior. Mâncarea servită respectă, în principal, bucătăria sârbească, dar și cea internațională. Planurile lui Dalibor Varanic nu se opresc aici, urmând să deschidă și o pensiune cu 15 camere în Deta.