De cumparat în Gătaia
Gârban Ioan Daniel
În Gătaia se spune că nu există membrul vreunei familii care să nu se fi tuns vreodată la domnul Dani. Gârban Ioan Daniel a învățat să tundă în urmă cu 27 de ani când, la început a fost curios să descopere tainele acestei meserii, iar mai apoi a devenit plăcere. Timp de 18 ani a lucrat, în paralel, și ca angajat al CFR, iar apoi a decis să se preocupe exclusiv de tunsori și și-a deschis și o frizerie, unde are permanent de lucru ți unde intră atât localnicii, cât și clienți care vin din localitățile din împrejurimi și chiar din Timișoara. Ulterior a extins oferta de servicii, și în spațiul frizeriei unde lucrează în prezent și o cosmeticiană și o coafeză.












Oniga Călin IF
Oniga Călin a lucrat mai întâi în agricultură: 12-16 ore pe zi, pentru alți angajatori, spune acesta. Pentru că din 2012 lucrurile mergeau tot mai greu, acesta a decis – mânat de o curiozitate mai veche – să își cumpere 5 roiuri de albine, ca să încerce experiența. Pentru că lucrurile mergeau, după cinci ani, acesta și-a înmulțit familiile de albine, ajungând la 80. De-a lungul anilor a prins drag de ele și spune că a lucra cu albinele e ca și cum ai lucra într-un laborator, chiar dacă vara este o perioadă mai grea. În prezent, beneficiază de utilaje care îl ajută să stoarcă mierea produsă – miere de tei, salcâm , floarea soarelui sau rapiță.
Popescu Despina
Originară din localitatea Novaci, județul Gorj, unde a trăit aproape de Rânca, Despina a învățat crescutul oilor de la membrii familiei sale, care se ocupau cu oieritul. Venită în 1992 în Timiș și stabilită în satul Șemlacu.. din Gătaia, Despina duce mai departe tradiția familială și crește oi, de la care – într-o brânzărie frumos amenajată – produce mai multe tiprui de brânză, unt de casă, smântână sau cașcaval.
Raul Dan Crăciun
Raul a îndrăgit tot timpul Gătaia și îi cunoaște fiecare colțișor. În apropiere, pe dealurile de pe marginea drumului care duce spre Valea Fundă – după cum îi spun localnicii – acesta a decis să își amenajeze o livadă de pomi fructiferi. Așa că a achiziționat pruni, meri și smochini și a realizat astfel o frumoasă livadă unde are planuri să se dezvolte și să amenajeze un spațiu în care oamenii să se poată opri nu doar ca să cumpere fructe, ci și ca să petrecă un timp admirând natura locului.
Szekeres Zoltan
Ca în cele mai multe dintre cazuri, Szekeres a moștenit pasiunea pentru prelucrarea lemnului de la tatăl său, care a fost tâmplar în Deta. Lucrând pentru mult timp, în paralel, și în domeniul telecomunicațiilor, acesta a decis să se dezvolte în meșteșugul moștenit din familie. Accesând fonduri prin intermediul și cu sprijinul GAL-ului, Szekeres și-a cumpărat aparatură cu care să utileze atelierul amenajat în regim propriu, astfel încât în prezent a ajuns să producă mobilier de bucătărie, diverse obiecte de utilitate precum tăvițe sau decupaje de nume.