De mancat în Ghilad
SC Ademar SRL
Ideea de a deschide o pizzerie le-a venit membrilor familiei după ce un bun prieten – proprietar al unei pizerii în Utvin – le-a vorbit despre avantajele unei afaceri identice. Cum în localitate nu existau astfel de servicii pentru localnici, proprietara a decis să deschidă pizzeria, iar produsele oferite să respecte rețetele clasice de pizza. Au cumpărat un cuptor special, au angajat un bucătar și au început afacerea, care le oferă multă satisfacție.






SC Brutăria Sîrbu Ghilad SRL
Ideea de la care au pornit membrii familiei atunci când au deschis brutăria a fost aceea de a oferi servicii integrate și de a închide cercul deschis de culturile mari de grâu cu produse finite pe care le au în comună. Un alt motiv a fost dorința de anu depinde numai de natură în ceea ce câștigă și pentru a avea și un venit zilnic. Proprietarii au în magazie și o moară pe care doresc să o reabiliteze deoarece morăritul este și o tradiție de familie, bunicul proprietarului fiind morar. Între produsele realizate se numără pâine, cornuri și chifle.




















Welter Valentin Christian PFA
Studenți în ani terminali la Universitatea de Științele Vieții, cei doi membri ai familiei Welter și-au dorit să aibă propria afacere și au început prima dată să se ocupe de solarii, unde au sădit roșii și castraveți pe care îi vând clienților direcți. În timpul rămas liber au decis să își cumpere o rulotă dotată pentru bucătărie și să prepare diverse produse de tip fast food. În prezent își vând produsele – langoși, gogoși, hot dog - în Ghilad, dar și la diferite evenimente locale precum Rugi sau concerte.















