De mancat în Giera
Gaborean Camelia
Ocupându-se în special de domeniul construcțiilor, ceea ce le-a permis să economisească bani, familia Gaborean își îndeplinește un vis mai vechi, acela de a face un laborator de patiserie și o brutărie. Mai mult decât o afacere, noul business se dorește a deveni un spațiu de socializare pentru comunitatea locală din Giera, pentru că Gaborean Camelia a proiectat lângă laborator și o zonă de terasă unde clienții să poată servi prăjituri sau mini-pateuri.Între produsele realizate se numără pâine,baghete, cornuri și prăjituri diverse.






SC Stobopan SRL
Una dintre cele mai rare tradiții de familie din Giera este cea a doctorului Stoicu Dragoș. Medic de familie ca profesie, acesta continuă în prezent atât meseria tatălui său (care a fost și el medic de familie), cât și pasiunea acestuia pentru panificație și, mai ales, pentru pâine. Tatăl proprietarului a deschis, în 1998, o brutărie pornind de la ideea că, având pământ și grâul său, a fi bine să și-l transforme în fâină și, ulterior, în pâine. Ajuntându-l pe tatăl său la treburile atelierului de panificație, Stoicu Dragoș a preluat, treptat, și această activitate despre care spune că îi aduce multă satisfacție. Îi este greu fără personal și încearcă să suplinească de fiecare dată când este necesar în ceea ce face, dar pâine sa – coaptă pe vatră și cu dospire naturală – este foarte apreciată de clienți.



