De cumparat în Lovrin
Borozoiu Photography S.R.L.
Ciprian Borozoiu și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în liceu, la atelierele de fotografie susținute de Prof. Livian Dulea, în cadrul Clubului Foto. Fotografia avea să fie mai apoi hobby și profesie, pe lângă cea de profesor de fizică și chimie la Școala Gimnazială din Lovrin.
Realizează servicii fotografice pentru evenimente private, de la fotografia de ambient pentru nunți, botezuri, majorat, zile de naștere, la fotografia industrială, în cadrul unor parteneriate cu furnizori din sectorul agricol.
Portofoliul său cuprinde un număr mare de clienți, având peste 200 de evenimente realizate. În fotografie, momentul este cel mai important, pentru că există întotdeauna o fotografie care să surprindă momentul perfect, starea.
În cadrul evenimentelor, lumina și compoziția joacă un rol esențial, iar echipamentele utilizate trebuie să fie de înaltă calitate pentru a captura fiecare detaliu, în diverse condiții de iluminare. Ciprian Borozoiu utilizează aparate foto DSLR și mirrorless, alături de o gamă largă de obiective pentru a surprinde atât cadre largi, cât și detalii intime.
















































Dobre Nicolae Vasile, producător cultură de pepeni
Producția agricultorului Vasile Nicolae Dobre cuprinde 7,7 hectare de pepeni verzi, soiurile Lusitana F1, Pata Negra, Top Gun, Mirsini F1; 1 hectar de pepeni galbeni, soiul Jucar, și legume precum varză, ceapă roșie, cartofi, conopidă. În total, suprafața cultivată este de 14 hectare.
În comunitatea din Lovrin, Vasile Nicolae Dobre este recunoscut și apreciat ca agricultor extrem de muncitor, implicat, care și-a crescut suprafața de teren an de an prin eforturi proprii.
Atât pepenii, cât și legumele sunt comercializate către supermarketuri, în piețele de gros din Timișoara și în punctele de desfacere stradale din Timișoara.














Ferecean Guler Sebastian, producător cultură de pepeni
Lubenița de Lovrin a ajuns să fie cu atât mai cunoscută și apreciată datorită implicării, timpului investit pentru cercetare și, bineînțeles, muncii dedicate de către Sebastian Ferecean, pentru cultura de lubeniță. În Lovrin, producătorii de pepeni se bucură de sfaturile și îndrumarea sa.
Sebastian Ferecean cultivă o suprafață de 9 hectare de pepeni verzi și 0,50 hectare de pepeni galbeni. Plantarea se face în serii, în funcție de condițiile climatice, dar, cu precădere, începe în luna aprilie, asigurând astfel o eșalonare a producției. Soiuri speciale, extrem de apreciate, sunt cele fără sâmburi sau cele cu miez galben.
Cu cât este mai dulce pepenele, cu atât este mai bună calitatea finală. Dulceața este evaluată din conținutul total de solide solubile (TSS). Conținutul total de solide solubile (TSS) din pepene este exprimat în grade Brix. La un astfel de test, lubenița producătorului Sebastian Ferecean a fost apreciată la 14 Brix.
Pepenele verde poate cântări între 4 și 20 de kilograme și aduce o producție foarte mare la hectar, dacă condițiile climatice sunt favorabile, perioada de polenizare a plantelor nu este afectată de ploi și nu apare stresul climatic.
Întreaga producție se livrează în box paleți, pe bază de contract, către retail de tip supermarket și, totodată, se vinde în punctele de desfacere stradale din Lovrin și Timișoara.
Sebastian Ferecean alocă timp pentru cercetare, care să-i aducă nu numai o producție mare, ci și o mai mare calitate. În acest sens, a început demersurile pentru obținerea certificării bio a culturii.














Flutar Eugenia și Flutar Vasile
Universul artizanilor Eugenia și Vasile Flutar este un univers al materialelor organice: lemn, scoici, crenguțe, mușchi, licheni, rumeguș, toate îmbinate în forme și culori pentru a crea obiecte unicat. Folosind tehnica eclectică, Eugenia Flutar, crează diorame cu peisaje naturale, tablouri în relief, obiecte de décor, dar și obiecte cu rol funcțional ca vaze, veioze, suporturi de flori, suport de chei, cuiere pentru chei, organizatoare cu rol de depozitare precum coșurile de rufe, cutii suport pentru instrumentele de scris, raft tip camion care să înveselească camera copiilor.
Lemnul a fost mereu parte din viața lor, Vasile Flutar fiind un tâmplar extraordinar și un antreprenor care a realizat în fabrica sa mobilă de calitate superioară, unicat, sub brand-ul ”Paltinul de aur”. În prezent realizează obiecte de mici dimensiuni, ca hobby. În Lovrin, artizanii Eugenia și Vasile Flutar au amenajat un spațiu expozițional unde pot fi admirate și achiziționate lucrările lor.
Obiectele realizate sunt un cadou perfect pentru o aniversare, pentru a personaliza spații interioare de lucru -birouri, cabinete medicale, saloane de coafură sau pentru a fi folosite ca material didactic de către unitățile de învățământ precum grădinițele, cele care reprezintă diorame cu elemente din natură, cu floră și faură extrem de realist reprezentate în miniatură.




























Pulverea Daniel, producător cultură de pepeni
Lusitana F1, Mirsini F1, Pata Negra, Crescendo F1, Romanza F1, Colosseo F1, Top Gun sunt soiurile de pepeni verzi pe care le cultivă Daniel Pulverea pe o suprafață de 7 hectare.
În plin sezon de recoltat, remorcile sunt încărcate pentru livrare de 2-3 ori pe săptămână, în funcție de comenzile retailerului, în cazul său, Profi. Munca este intensă, timpii de livrare extrem de importanți, la fel și grija pentru respectarea calității produsului la livrare. Pepenii pot fi cumpărați și din punctele de desfacere stradale din Timișoara și Lovrin.
Familia Pulverea cultivă pepeni verzi de 30 de ani, iar această ocupație s-a păstrat în familie. Ca cel mai tânăr, Daniel Pulverea, a preluat întreagul management al culturii de pepeni. Deși studiile l-au dus în direcția Facultății de Mecanică -Autovehicule Rutiere, interesul său pentru agricultură a rămas constant. Este optimist pentru viitorul agriculturii din Banat, pentru că ” în Banat pământul e bun, Lovrin, Gottlob, ..și dacă nu semeni nimic, tot rodește”.






PZE Music S.R.L.
Party Zone Event (PZE) este un brand de succes în domeniul organizării de evenimente, coordonat de Dorin Giurgiu, cunoscut în industrie ca DJ Dorin. Secretul din spatele petrecerilor reușite organizate de PZE constă într-o combinație perfectă de muzică bună, sonorizare de calitate, lumini impresionante și efecte spectaculoase. Acestea sunt elementele esențiale pentru crearea unei atmosfere energizante și captivante la orice eveniment.
În adolescență l-a fascinat tot acest amestec de lumină, muzică și vibrație care energiza discotecile din sate. În drumul său profesional a fost ghidat și sprijinit de prietenul său apropiat, Constantin Chișavu, cunoscut sub numele de Costy DJMC, care i-a devenit mentor. Colaborarea dintre cei doi a dus la realizarea unui parteneriat de succes, organizând numeroase evenimente împreună.
Portofoliul de clienți a crescut considerabil iar evenimentele sunt din cele mai diverse: nunți, botezuri, aniversări, petreceri de majorat.
PZE Music oferă servicii de calitate, realizate cu echipamente profesionale, de ultimă generație: sistem de sonorizare, schelă de lumini, lumini interactive, pupitru, mașină de baloane, artificii, mașină de fum, o arhivă impresionantă de muzică, ș.a.
Party Zone Event a reușit să își construiască un portofoliu extins de clienți, care au apreciat profesionalismul și atmosfera perfectă creată la evenimentele lor, grație vibe-ului asigurat de DJ Dorin.










































Ruda Nicolae, apicultor
Istoria lui Nicolae Ruda ca apicultor a început cu Jacob Emeric, cunoscut ca Nea Bimbi, un bătrân apicultor extrem de pasionat, care a dorit să transmită cunoștințe sale și pasiunea sa pentru albine. Deși reticent din lipsă de timp, Nicolae Ruda a acceptat să primească de la vecinul său, Nea Bimbi, un stup în grijă. Era anul 2015, iar de atunci stupina sa a crescut la 75 de stupi, creșterea albinelor a devenit ocupație, mod de relaxare, și o oportunitate de învățare continuă. Albina este una dintre cele mai fascinante vietăți de pe pământ. În preajma stupului, apicultorul este asemeni unui cercetător, care observă, notează, schimbă, experimentează și inovează.
Anul apicol începe la 1 august, când se aplică tratamentele non-toxice pentru albine, fără de care acestea nu pot supraviețui iernii, în lupta cu păduchele (Braula coeca), care atacă stupul.
Ruda Nicolae se îngrijește să aibă albine sănătoase, mătci puternice și o miere de calitate. Zona meliferă din Lovrin este propice pentru miere din floarea – soarelui și rapiță. Pentru mierea de salcâm apicultorul merge în pastorală la zona Bradului, județul Hudedoara, unde se poate obține o miere de salcâm pură.
Pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile mierei produse de Nicolae Ruda, pot achiziționa această delicatesă direct din stupină.














Stiole Daiana, crescător de măgărițe
Stiole Ferma de Măgărițe Lovrin
O afacere atât de interesantă, cât și surprinzătoare: ferma de măgărițe. Daiana Stiole crește 50 de măgărițe, dintre care 30 sunt „mămici”, 6 masculi și restul sunt pui. Datorită insistențelor copiilor de a cumpăra și crește un măgăruș, lucrurile au evoluat până la dezvoltarea unei ferme.
Măgărițele sunt crescute pentru lapte, care este bogat în vitamine, proteine și calciu, și este apreciat chiar și de consumatorii care manifestă intoleranță la lactoză. Proprietățile terapeutice ale acestuia sunt bine cunoscute. Laptele de măgăriță este recomandat pentru ameliorarea și vindecarea tusei convulsive, a unor boli precum diabetul și pentru creșterea imunității.
Cantitatea de lapte colectată este de 5 litri pe zi, de la cele 30 de măgărițe, ceea ce face ca laptele să fie cu atât mai valoros, nu doar pentru calitățile sale, ci și pentru faptul că se găsește în cantități reduse. Pentru a satisface cererea clienților, Daiana Stiole comercializează laptele în sticle de 0,5 litri. Laptele nu necesită fierbere și poate fi păstrat în congelator timp de până la 1 an.
Ferma de Măgărițe Lovrin este recunoscută și ca punct de atracție turistică. Pe bază de programare, vizitatorii pot veni pentru a admira aceste animale. Măgărițele, animale rezistente, sunt hrănite cu porumb, orz și fân, iar acestea se află în evidența medicului veterinar, beneficiind de atenția și îngrijirea medicală necesară.

















