De mancat în Vălcani
Murărașu Mihaela, artizan gastronomie tradițională
Mihaela Murărașu este o adevărată maestră a gastronomiei tradiționale din Banat, pregătind cu pasiune și pricepere preparate care păstrează gustul autentic al regiunii. Printre delicatesele sale se numără ruladele cu spanac, carne sau cașcaval, platourile asortate cu ghifteluțe, șnițel, salată de ciuperci, de vinete, creme de brânză, dar și mâncăruri tradiționale precum sarmale, papricaș de golâmb și pâine de casă proaspăt coaptă. Mihaela pregătește cu atenție fiecare detaliu, iar mâncărurile sunt realizate pe bază de comandă pentru evenimente speciale din viața comunității, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări sau majorate. Fiecare comandă este realizată cu o săptămână înainte pentru un platou, iar pentru comenzi mai mari, de peste trei platouri, termenul de livrare este de două săptămâni. Toate preparatele sunt gătite cu multă grijă defamilia Murărașu, iar produsele pot fi ridicate direct din locație. Mihaela Murărașu este dedicată păstrării tradițiilor culinare bănățene și oferă celor care aleg să o încredințeze cu mesele lor o veritabilă experiență gastronomică.
Voluntare în bucătărie - grup local
Nicoleta Chevereșan, Daju Maria, Bar Veronica, Maria Chiseliță, Sandu Elena, Cornelia Olteanu, Mihaela Murărașu, Ignea Eugen, Ciuraș Elena, Ignea Victoria, Galu Aurelia, Galu Adina, Ioanovici Mircea, reprezintă grupul local din comuna Vălcani, ”Voluntare în bucătărie”, așa cum s-au denumit. A găti este o plăcere și totodată modul de a fi păstrătorul patrimoniului cultural gastronomic extrem de bogat pe care îl are Banatul. Preparatele lor au fost apreciate la festivaluri de gastronomie, ca cel din Serbia -Festivalul Popeye, la numeroase ediții ale Concursului ” Lada cu zestre”, organizat de către Consiliul Județean Timiș, și totodată promovate în cadrul unor proiecte cu finanțare din Fonduri de Cooperare trasfrontalieră Români-Serbia, ” Incluziunea culturală în Banat”. Cîteva din rețetele tradiționale cuprind: colăcei cu brânză, plăcintă acră, tașche cu brânză, suci cu mac și griș, supă de părădaisă, papricaș de cartofi, fasole slăită, și multe alte gusturi savuroase, care fac parte din patrimoniul gastronomic pe care îl are Banatul.















